KWF kent grote subsidie toe aan Noordwest

ALKMAAR – KWF Kankerbestrijding heeft ruim 43,7 miljoen euro toegekend aan een groot aantal nieuwe studieprojecten verspreid over het hele land. 

Ook een project van Noordwest Cyclotron B.V. is geselecteerd. De subsidie van € 686.245,- gaat naar het verder testen en onderzoeken van de nieuwe Fluor-18-Fapi stof die is ontwikkeld om betere PET/CT scans te maken.

Met de nieuwe FAPI PET/CT-scan kunnen tumoren op een heel andere manier, en heel gevoelig, worden afgebeeld, ook als ze heel moeilijk te zien zijn op standaard scans. Deze scan maakt niet de kwaadaardige cellen zelf zichtbaar, maar detecteert specifieke cellen in het tumorstroma, het weefsel met normale cellen dat tussen de groeiende tumorcellen zit en de tumor stevigheid geeft en helpt met groeien.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: