Kustbus gaat weer rijden

PETTEN/DEN HELDER – De gratis Kustbus gaat ook komende zomer weer rijden tussen Petten en Den Helder. 

De Kustbus rijdt van 26 juni tot en met 3 september. Reizigers hoeven geen kaartje te kopen, de busrit is gratis.

De bus is een initiatief van de gemeenten Den Helder en Schagen. Naast deze gemeenten dragen ook de provincie Noord-Holland en de ondernemersverenigingen OFS (Schagen) en OVDH (Den Helder) financieel bij. 

“Vorig jaar was de Kustbus voor het eerst weer gratis en dat heeft tot veel positieve reacties geleid. Het is mooi dat we dit weer kunnen realiseren en dat er wederom een duurzaam alternatief is ten opzichte van de auto voor toeristen aan de kust”, vertelt wethouder Hans Heddes van de gemeente Schagen.

De bus gaat 4 weken eerder rijden dan vorig jaar, zodat toeristen en bewoners die naar SAIL in Den Helder willen er gebruik van kunnen maken. 

Er wordt elke dag vier maal heen en weer gereden tussen Petten en Den Helder. Ook Sint Maartenszee, Callantsoog en Julianadorp vallen binnen de dienstregeling.

De dienstregeling is te vinden op www.kustbus.nl.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. Maria
    Maria zegt:

    De inwoners van Schagen willen zoals Suzanne al zegt graag met de bus reizen. De komst van de kustbus toont aan dat er veel mogelijk is als je maar wilt. De Provincie moet nu ook geld beschikbaar stellen voor beter OV voor de inwoners van Schagen.

  2. Suzanne
    Suzanne zegt:

    Jammer dat er vanuit Schagen geen bus rechtstreeks naar het strand gaat.

Reacties zijn gesloten.