Kunstlezing over kunstenaar James Ensor

Gepland Agenda

ONLINE – KopGroep Bibliotheken organiseert woensdag 17 april van 19.30 tot 21.30 een online kunstlezing met kunsthistoricus Wouter Maas van Bureau Boeiend.

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed. James Ensor mag dan een Engels klinkende naam zijn, maar hij was een geboren en getogen Belg uit Oostende. Met Engelse wortels, dat wel. 

Ensor is nu een van de bekendste en meest herkenbare Belgische kunstenaars. Zijn bekendheid had hij te danken aan zijn kleurrijke palet, losse penseelvoering en vooral aan zijn onderwerpen. Hij zette de Belgische maatschappij te kijk met personages die karikaturale maskers dragen. 

In België worden dan ook tentoonstellingen over zijn kunst georganiseerd in Oostende, Brussel en Antwerpen. Deze lezing brengt Ensors kunst en haar betekenis aan het licht, alsook de schilder zelf, die vaak onterecht als een eenling wordt weggezet.

Kaarten zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten


Publicatiedatum: 3 april 2024
Categorie: Agenda
Aantal views: 33
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):