Kruijer slaat eerste paal op De Lus

SCHAGEN – Wethouder Simco Kruijer heeft donderdagmiddag de eerste paal geslagen van een nieuw wooncomplex voor arbeidsmigranten op bedrijventerrein Lagedijk in Schagen. 

Op De Lus wordt een nieuw complex gebouwd voor de huisvesting van 330 arbeidsmigranten. Het plan bestaat uit 84 appartementen voor 4 personen. De appartementen zijn verdeeld over 8 logiesgebouwen met 3 verdiepingen. Op de begane grond zullen een aantal ruimtes ingedeeld worden als algemene ruimte voor bijvoorbeeld ontspanning of fitness.

Omdat Liander niet op korte termijn een aansluiting kan realiseren, worden zonnepanelen en een grote accu gebruikt voor de stroomvoorziening. Meer informatie over het complex is te vinden op homeflex.nl/projectschagen.

(Foto: Aangeleverd)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Jorien
  Jorien zegt:

  Niet alleen de fietspaden zijn hiervoor ongeschikt.
  Heel schagen is hiervoor ongeschikt.
  Waar gaan deze mensen hun vertier halen. In het centrum wat nu in het weekend en s’avonds al een vreemde talenparade is.
  Dat belooft niet veel goeds. Mensen kennen Schagen nu al niet meer terug.
  Het veranderd allemaal wel erg snel.
  Aan de verkiezingsuitslag te merken zijn meer mensen het spuugzat om hiermee al dan niet gedwongen opgezadeld te worden.

  De politiek heeft duidelijk bewezen heel dom te zijn. Ook in Schagen.

 2. flits
  flits zegt:

  Moeten de mensen die hier gaan verblijven wandelen over het fietspad/het industrieterrein of wordt er iets van een voetpad aangelegd? Lagedijk is, in tegenstelling tot de witte paal, niet echt toegankelijk voor wandelaars en aangezien dit complex er (vooralsnog) 20 jaar zal blijven, zal hier toch iets aan gedaan moeten worden.

 3. Jan Willem
  Jan Willem zegt:

  Wees er maar trots op Simco !

  De meeste mensen in Schagenvwillen dit niet op deze schaal.

  Op naar een plek in de leugenbankjes van Den Haag !

Reacties zijn gesloten.