Kort geding tegen gunning dierenopvang

SCHAGEN – Door twee inschrijvers is gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een kortgedingprocedure te starten tegen voorlopige gunning voor een nieuw dierenasiel in onze regio.

De gemeenten Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen hebben in het voorjaar een aanbesteding in de markt gezet voor een dierenopvang en voor dierenvervoer.

De gemeenten hebben drie inschrijvingen ontvangen. Deze zijn getoetst aan de criteria prijs en kwaliteit zoals gesteld in de aanbestedingsdocumenten en ter beoordeling voorgelegd aan de beoordelingscommissie. De beoordeling heeft geleid tot een voorlopige gunning.  

De voorlopige gunning is verleend op 20 september. Daarna is de stand-still periode van 20 dagen gevolgd. In deze wettelijk  vastgestelde periode konden de inschrijvers bezwaar maken tegen de voorlopige gunningsbeslissing.

Door twee inschrijvers is gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een kortgedingprocedure te starten tijdens de stand-still termijn van de aanbesteding. Hierdoor is de  aanbestedingsprocedure geschorst totdat de rechter uitspraak heeft gedaan. Wanneer de rechtszaak plaatsvindt is niet bekend.

Het dierenasiel in Tuitjenhorn sluit de deuren per 31 december.

Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: