Kopen in de Kop wordt er niet makkelijker op

NOORDKOP – De huizenprijzen in de Noordkop blijven maar stijgen. Dat zorgt ervoor dat mensen met minder diepe zakken, zoals alleenstaanden of starters, steeds lastiger aan een huis kunnen komen. 

Dat geldt ook voor Melanie van der Holst. Toen haar relatie 3,5 jaar geleden uitging moest zij noodgedwongen weer bij haar ouders intrekken. Sinds een jaar is ze actief op zoek naar een eigen huis. Ondanks dat ze al zo’n tien keer op een huis heeft geboden is het haar nog niet gelukt om een huis te kopen. Daarnaast staat ze nu 3,5 jaar op een wachtlijst voor sociale huurwoningen. 

“Ze zijn wel meer huurwoningen aan het bouwen, vooral voor jongeren en senioren. Voor jongeren is het tot 25 en ik ben al bijna 25, dus dan val ik daar net weer buiten”, zegt Melanie. 

Makelaar Bas de Weger ziet ook dat de huizenprijzen in de Noordkop toenemen. “Ik sta er elke dag weer van te kijken wat mensen bieden voor woningen”, zegt De Weger. De oorzaak van het probleem: schaarste. “We hebben een woningschaarste dus je moet gewoon bouwen. Daarin heeft de overheid een belangrijke rol, dat is hun taak”, aldus De Weger. 

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: