Klokkenmaker Henk Houkes in BinnensteBuiten

SCHAGEN –  Henk Houkes, de klokkenmaker in Schagen die tijd maakt, is woensdagavond 6 maart om 19.10 uur te zien in het telelevisieprogramma ‘BinnensteBuiten’ van KRO-NCRV op NPO2.

Een paar weken geleden werd hij benaderd met de vraag of hij het leuk zou vinden om aan het programma mee te werken en Houkes reageerde enthousiast. Het beroep klokkenmaker is een uitstervend beroep, want er zijn nog maar weinig klokkenmakers in Nederland.

Uit het hele land komen mensen naar hem toe en hij heeft inmiddels een aardige wachtlijst. Ook wordt hij regelmatig gevraagd voor de reparatie van torenklokken wat soms een hachelijke klus is. Ondanks zijn leeftijd schrikt hij er niet voor terug om zo’n klus op te pakken.

Onlangs kwam een filmploeg hem een hele dag volgen en het resultaat is dus woensdagavond 6 maart te zien.

 

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):