Klachten over verwaarlozen tuin door huurders

SCHAGEN – Op verzoek van leden van de huurdersbelangenvereniging De Onderste Steen doet het bestuur opnieuw een oproep aan huurders van Wooncompagnie de tuinen rond het huis goed te onderhouden. 

Volgens de huurvoorwaarden zijn huurders verplicht hun tuin te onderhouden en niet te gebruiken voor opstal van goederen of het parkeren van een auto of caravan.

Buurtconsulenten lopen door de wijken en zien hier en daar verslonsde voortuinen die bepaald niet de leefbaarheid vergroten.

Overhangend groen, welig tierend onkruid en een hoge conifeer voor het raam zijn en doorn in het oog van mede-straatbewoners. Wie melding wil maken van een slecht onderhouden tuin kan het Buurtteam van Wooncompagnie en mail sturen buurtteamschagen@wooncompagnie.nl.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
8 antwoorden
 1. Sander Kroes
  Sander Kroes zegt:

  ik zie het hier in langedijk ook de gemeente gooit het bij klachten op de natuur en de kleine beestjes die erbij horen ,en vooral ook onkruid ruimen als de meeste onkruiden zaad gooien wat allemaal de tuinen van omwonenden in waait hier is echt niet tegen op te werken dus ik ben van mening dat de gemeenten eerst hand in eigen boezem moeten steken ipv het de bewoners zo moeilijk te maken door hun natuur beschermings plan. Volgens mij betalen we allemaal gemeentelijke belasting en daar mag gerust wat voor gebeuren.

 2. Berend
  Berend zegt:

  Als de gemeente de stoep laat borstelen om het onkruid te bestrijden dan ruimen de medewerkers het afval niet op maar dan blijft het een paar dagen liggen. Daarna komt er iemand van de plantsoendienst met een bladblazer en die gaat elk jaar het onkruid je tuin inblazen. Daar is niet tegenop te werken. Trek dus eerst eens aan de bel bij de gemeente Schagen.

 3. Truus Drenth
  Truus Drenth zegt:

  Het zou fijn zijn als de gemeente het groen ook goed ondehoud . De veegwagen is al lang niet door de straat geweest en de takken die na de storm zijn afgewaaid liggen nog steeds op t gras. Lauriestraat en omgeving

 4. marianne
  marianne zegt:

  De gemeente moet het goede voorbeeld geven en ook het groen beter onderhouden en niet overal goedkope struiken planten.

 5. Judith
  Judith zegt:

  Soms kunnen mensen het niet bolwerken. En is het in huis ook een clutter. Ze hebben hulp nodig.

Reacties zijn gesloten.