Kitty kookt… Ovenschotel met gehakt en groentes

Het gemak van ovenschotels is dat je ze van tevoren kunt klaar maken en ze alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. Mijn ovenschotel met gehakt en groentes is heel geliefd. De oven voorverwarmen op 200 graden.

Ovenschotel met gehakt en groentes voor 4 personen

Wat heb je ervoor nodig:

– 500 gram rundergehakt

– 1 kg aardappels, geschild en in schijfjes gesneden

– 2 preien in flinterdunne ringetjes gesneden-

– 1 doosje kastanje champignons in plakjes gesneden

– 1 ui gesnipperd

– 2 tenen knoflook gesnipperd

-2  blikken tomatenblokjes

– sambal

– gehaktkruiden

– peper en zout

– koriander of peterselie

Bereiden:

Kook de aardappelschijfjes 10 minuten, giet ze af en laat afkoelen. Fruit ui en knoflook in een wok of andere grote pan in wat olijfolie of andere olie. Kruid het gehakt met gehaktkruiden en bak rul in de wok bij de ui en knoflook. Voeg sambal naar smaak toe. Doe de champignons erbij en bak even mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en en wat fijngesneden koriander of peterselie en laat zachtjes nog 10 minuten sudderen.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Doe het gehaktmengsel in de schaal. Verdeel daar de preiringetjes over. Bedek met de schijfjes aardappel en strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal 45 minuten in de oven en als de kaas te snel kleurt, even afdekken met aluminiumfolie.

Eet smakelijk!

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Reageer op dit artikel