Kermissen voor kinderen zoveel mogelijk door laten gaan

De gemeente Schagen is samen met de organisatoren van de kermissen bezig om ondanks het coronavirus meerdere kinderkermissen, dus met attracties, mogelijk te maken. Voor alle activiteiten zijn in dit corona-jaar vergunningen nodig. Ook voor de kinderkermis. Zodra een vergunning is verleend en de kermis door kan gaan, maakt de gemeente dit bekend.

Vanuit verschillende dorpen hoort de gemeente dat er onduidelijkheid bestaat over het doorgaan van de kermis in hun dorp. Dat begrijpt de gemeente volkomen, want dit jaar is het anders. Wat maakt het bij de kermis zo anders? Het gaat niet alleen om het mogelijk maken van de kinderkermis. Er moet rekening worden gehouden met wat de mensen daarbij gaan ontwikkelen. Hoe de horeca veilig iets kan organiseren, hoe de volwassenen er mee omgaan. De gemeente wil iets mogelijk maken en werkt er hard aan om toch vergunningen te verstrekken. In elk geval voor de kinderkermis met attracties,

In september en oktober zijn er normaliter kermissen in zeven dorpen van gemeente Schagen. De kinderkermis van Sint Maarten gaat door.  De vergunning voor deze kermis is verleend van 5 t/m 7 september 2020.

De kinderkermis van Schagerbrug is van 11 t/m 14 september en er wordt aan gewerkt om die mogelijk te maken. In Tuitjenhorn probeert de gemeente de kinderkermis van 19-22 september te laten doorgaan. Hier is de vaste kermislocatie niet haalbaar, vanwege de benodigde ruimte rondom de attracties. De kinderkermis is wel mogelijk aan de Oostwal, op het parkeerterrein bij atletiekvereniging Nova. Er zijn volop inspanningen om het daar mogelijk te maken. In Burgerbrug (25-28 september), Sint Maartensbrug (3-6 oktober) en ‘t Zand (10-13 oktober) doen gemeente en organisaties hun uiterste best om ook daar de kinderkermis mogelijk te maken. De laatste kermis is in Petten (17-20 oktober).De gemeente is met de organisatoren bezig om ook hier de  kinderkermis te laten doorgaan.

Alle activiteiten hebben in dit coronajaar vergunning nodig. Het kan zijn dat een dorpsraad of dorpsvereniging een activiteit organiseert tijdens de geplande kermis. Iedereen die vragen heeft over een vergunning die hiervoor nodig is, of over de benodigde vergunning voor een van de kermissen, kan een mail sturen aan [url|mailto:vergunningen@schagen.nl|vergunningen@schagen.nl].

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):