Kermis ook zonder ‘kroeghoppen’ geslaagd

WARMENHUIZEN – De laatste dag van de kermis in Warmenhuizen zit erop. Hoewel het nog geen dorpskermis was zoals men die kent, hebben de meeste kermisgangers zich de afgelopen dagen toch goed vermaakt. 

Bij het organiseren van de kermissen in de gemeente Schagen moet de gemeente rekening houden met de coronamaatregelen. Het uitgangspunt voor een evenementenvergunning is hierbij dat de attracties van de horeca gescheiden moeten blijven. 

In Warmenhuizen leidde dat ertoe dat alleen Café de Klok, dat aan de rand van het dorp ligt, een evenementenvergunning kreeg. Het café gaf elke dag een feest voor maximaal 750 man, waar men met een kaartje en een geldige qr-code naar binnen mocht. 

Dit feestje maakte voor kermisgangers veel goed.  Ook al konden ze dit jaar nog niet van kroeg tot kroeg hoppen, in De Klok wisten ze het traditionele kermisgevoel toch een beetje te doen herleven.

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: