Kapotte waterpomp nekt voorsprong roeidames

NOORDKOP – Bettina de Wild uit Callantsoog en Debby Bijl uit Julianadorp roeien samen met de Friese Iris Noordzij, de race van hun leven over de Atlantische Oceaan.  

Hoewel de dames ontzettend snel startte kregen ze afgelopen week, na 33 dagen op zee, te maken met een kapotte waterpomp. Die hebben ze nodig om drinkwater te maken. Het team heeft een dag moeten dobberen om die te maken, waardoor ze inmiddels zijn ingehaald door een ander dames drietal. Ze liggen nu op plek twee in hun klassement. 

Het team van Bettina roeit voor de Mentelity Foundation van de overleden snowboardster Bibian Mentel. Ze willen een record neerzetten. Daarvoor zullen ze binnen 48 dagen moeten aankomen op de Caribische Eilanden. 

“Het is heel erg pittig maar we gaan door” zegt Bettina. Debby leest elke avond voor wie er allemaal een donatie heeft gedaan. “Dat houdt ons gemotiveerd”, laat Bettina weten. 

De roeidames steunen kan via www.rowforimapct.nl

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: