Kangoeroewoning of beroep op kinderen

NOORDKOP – Hoe wil jij dat er voor jou gezorgd wordt als je ouder wordt? Die vraag staat centraal in de eerste aflevering van ‘Nieuw Oud’ bij Noordkop Centraal. 

In de serie komen tal van organisaties aan het woord die zich bezighouden met de ouderenzorg. Want die zorg is in de toekomst niet meer vanzelfsprekend. Het aantal ouderen neemt toe, terwijl er minder mensen zijn die in de zorg werken.

In de eerste aflevering gaat Kitty Mertz de straat op om passanten te vragen of ze zelf al bezig zijn met hun oude dag. Veel mensen blijken daar mee bezig te zijn, met uiteenlopende gedachten. Van verhuizen naar een levensloopbestendige woning tot euthanasie.

‘Nieuw Oud’ is op zondag en woensdag te zien op Noordkop Centraal TV. In de aflevering van komende zondag komt Tanja Ineke van Woonzorggroep Samen aan het woord.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):