Jumbo-Visma stopt met sponsoring

WIERINGERWERF – Het was het gesprek van de dag in de sportwereld: Jumbo-Visma gaat stoppen met het sponsoren van topsport. Dat meldt de website Medemblik Praat. 

De wielerploeg maar ook de beide schaatsteams waaronder de opleidingsploeg waar Evelien Vijn uit Wieringerwerf voor schaatst, zullen na aankomend seizoen moeten uitkijken naar een nieuwe sponsor.

De grondlegger voor het enorme succes van de Jumbo-Visma ploegen is Frits van Eerd senior die een groot liefhebber was van sport. Hij begon op grote schaal wielerploegen te sponsoren en toen later Frits van Eerd junior de touwtjes in handen kreeg kwam er een schaatsploeg bij en ook Max Verstappen ging in zee met Jumbo.

Jumbo laat in een eerste reactie weten dat ze met trots terugkijken op alle teams die geweldige sportieve prestaties hebben neergezet.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: