Joods Werkdorp krijgt steun van Rijksoverheid

SLOOTDORP – Het plan om maximaal 160 arbeidsmigranten te huisvesten op het terrein van het voormalig Joods Werkdorp krijgt steun van de Rijksoverheid. 

Via de subsidieregeling ‘Huisvesting aandachtsgroepen’, ontvangt het initiatief € 300.000,- om het plan te kunnen ontwikkelen.

De regeling is bedoeld om de huisvesting van zogeheten aandachtsgroepen te stimuleren. Hieronder vallen studenten, dak- en thuislozen, statushouders en arbeidsmigranten. 

Voor deze groepen is het lastig om betaalbaar onderdak onder goede leefomstandigheden te vinden. Daarom stimuleert het Rijk initiatieven die dit mogelijk maken.

“Wij zijn blij dat het Rijk het maatschappelijk belang inziet van dit initiatief en dat zij de subsidie vanuit deze regeling heeft toegekend. Hiermee erkent zij wat ons betreft niet alleen dat deze ontwikkeling een belangrijk maatschappelijk doel dient, maar ook dat het kwalitatief gezien iets bijdraagt aan de gemeente Hollands Kroon”, aldus wethouder Theo Meskers.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: