Jongeren verjagen senioren van bankjes

NIEUWE NIEDORP– De fractie van LADA heeft vragen gesteld over het verdwijnen van bankjes onder de luifels bij ‘Winkelhart Niedorp’.

Rond het winkelcentrum liggen veel seniorenwoningen in de nabijheid van de voorzieningen. De fractie van LADA heeft klachten ontvangen van senioren over het verdwijnen van de vier bankjes.

Senioren gaven aan dat hun dagelijkse rondje, waarbij ze juist even gezellig konden kletsen met andere senioren, hiermee aanmerkelijk minder waardevol is geworden. In antwoord op de vragen van LADA laat het college weten dat de bankjes in de buitenruimte, die zich in het loopgebied onder de luifel bevonden, eigendom zijn van Hoorne BV.

Vanwege ontvangen klachten over het gebruik van de bankjes door hangjongeren is door Hoorne BV in overleg met de overige winkeliers besloten om de bankjes weg te halen. Wel is er in de binnenruimte, een soort overdekte passage, één bank teruggeplaatst.

 

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. bonzi
  bonzi zegt:

  Kwestie van opvoeding dat ontbreekt nogal in NL
  Dienstplicht leert displiene,
  breng dat maar terug in de maatschapij

 2. Aad
  Aad zegt:

  Wat een stemmingmakende kop zeg. Bankjes in de openbare ruimte die gebruikt worden door jongeren. Wat is het probleem? Gaven deze jongeren, behalve dat ze er zaten, dan overlast? Of is het gewoon ergernis dat ze geen plekje hadden? Ik zou zeggen, zet dan meer bankjes neer en verspreid door het gebied. Er staan er altijd tekort.

 3. Ron Monnikendam
  Ron Monnikendam zegt:

  Ipv van de hangjongeren asapskken halen ze de bankjes weg ,
  Hang zo een apparaat op dat hoge toon uitzend blijven ze vanzelf weg

Reacties zijn gesloten.