Jongeren weer op de vlucht in Schagen (video)

SCHAGEN – Ruim 80 jongeren tussen de 14 en 17 jaar waren woensdagmiddag op de vlucht in de Waldervaart in Schagen voor de politie en handhaving tijdens de tweede editie van ‘The Hunt Schagen’.

De jongeren verzamelden zich bij het Talentenhuis in Schagen. Daar hadden ze eerst kort contact met de politie. Vervolgens liep iedereen naar de ovonde bij de Zijperweg en na het startsein van burgemeester Van Kampen vluchtten de jongeren de Waldervaart in en kon ‘De Hunt’ beginnen.

De jongeren liepen twee uur lang in witte overal door de Waldervaart en moesten vier stempels halen om het spel te winnen. In de zoektocht naar de stempels probeerden de politie en handhaving de jongeren in de kraag te vatten.

‘The Hunt Schagen’ wordt georganiseerd door Stichting Link Jongerenwerk om de afstand tussen jongeren, handhaving en politie te verkleinen.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Denis
  Denis zegt:

  Waar ze niks mee doen kay. Alles wordt geseponeerd en jij mag 100 euro betalen voor een beetje te hard rijden

 2. Kay Wessels
  Kay Wessels zegt:

  Dit was een oefening voor de politie.
  Komend jaar veelvuldig in actie , voor geweldpleging, winkeldiefstal, bedreiging, gestolen fietsen, gestolen telefoons, aanranding, etc etc.

Reacties zijn gesloten.