Jip Pankras lijsttrekker Senioren Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – De huidige fractievoorzitter van Senioren Hollands Kroon, Jip Pankras, is tijdens de ledenvergadering in de Cultuurschuur in Wieringerwerf gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Die uitslag was niet verrassend maar de nummer twee op de lijst was dat wel. Daar staat nieuwkomer Kitty Pronk uit Breezand. Zij moet met haar 59 jaar zorgen voor de beoogde verjonging in de partij.

In de huidige gemeenteraad heeft de fractie zes zetels welke allemaal door mannen worden bezet. Op de nieuwe kieslijst van de partij staan nu ook 2 vrouwen op een prominente en verkiesbare plaats. 

Wethouder Mary van Gent staat als lijstduwer op een 14e plek. Zij wil alleen nog terugkeren als wethouder. Zij vindt het onverstandig om na een periode als wethouder in de gemeenteraad als raadslid plaats te nemen.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: