Jeugddetentie voor steekpartij in Schagen

SCHAGEN – De zeventienjarige jongen uit Burgerbrug die betrokken was bij een steekpartij aan de Menisweg in Schagen is maandag door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot 4 maanden jeugddetentie. 

De straf betreft niet alleen de steekpartij in Schagen. Hij was ook betrokken bij een massale vechtpartij tijdens de kermis in Warmenhuizen. In Hoorn heeft hij daarnaast nog twee winkelmedewerkers van een kledingzaak bedreigd met een pistool tijdens een winkeloverval.

Van de straf zijn drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Hij moet nog een werkstraf uitvoeren van veertig uur die hij voorwaardelijk kreeg opgelegd voor een eerdere veroordeling in november 2020.

Hij krijgt ook een zogenoemde gedragsbeïnvloedende maatregel opgelegd van twaalf maanden. Tenslotte moet hij schadevergoedingen betalen aan vier slachtoffers. In totaal gaat het om bijna € 10.000,-.

Zie ook: Aanhouding na steekpartij, twee gewonden (Update)

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):