JA21 wil info stop op elektriciteitsnetwerk

NOORDKOP – De JA21-Statenfractie wil van Gedeputeerde Staten (GS)  weten welke gevolgen de overbelasting van het elektriciteitsnetwerk heeft op de woningbouw in  Noord-Holland. 

JA21 constateert dat  inwoners en bedrijven niet in staat zijn om hun activiteiten uit te breiden doordat ze geen toegang krijgen tot het elektriciteitsnetwerk.

De Statenfractie wil van GS weten wat de impact is op de woningbouw in Noord-Holland. Hoeveel woningen kunnen hierdoor niet worden gebouwd? En hoeveel bedrijven hebben hiermee te maken?

Liander geeft aan dat het netwerk zwaar te lijden heeft onder de wiebelstroom vanuit zonne- en windenergie. Volgens Liander moet het hele systeem op de schop. GS menen dat de impact op het netwerk van hernieuwbare energie verwaarloosbaar is. Hoe zou GS dit nu duiden, vraagt JA21 zich af. Verder wil JA21 weten hoe de lang de stop op het netwerk zal duren.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: