Irish Travellers weer actief in Schagen

SCHAGEN – Politie Schagen geeft aan dat er de afgelopen dagen weer ‘Irish Travellers’ zijn gesignaleerd in de gemeente. 

‘Irish Travellers’ zijn Engelstalige klusjesmannen die hun diensten aan huis aanbieden zoals schilderwerk of andere klusjes aan of rondom een huis. In veel gevallen worden deze diensten tegen lage prijzen aangeboden, maar zodra er betaald moet worden, valt het bedrag hoger uit.

“Ga op geen enkele manier in zee met deze klusjesmannen. Waarschuw ook vooral ouders, grootouders, andere familie en buren voor deze vorm van oplichting. Krijg je te maken met deze klusjesmannen? Bel dan de politie via 0900-8844”, meldt Politie Schagen op Facebook.

Het is niet de eerste keer dat de klusjesmannen naar de gemeente Schagen komen om snel geld te verdienen. Vier jaar geleden werden in Warmenhuizen ‘Irish Travellers’ aangehouden toen ze een tuinpad aan het schoonmaken waren.

Zie ook: Politie waarschuwt voor Irish Travellers

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
7 antwoorden
 1. Opa Nol
  Opa Nol zegt:

  Heerlijk dat deze gasten ongestoord hun werk kunnen doen.
  Zo reizen ze al jaren door Nederland of Europa.
  Nog een voorbeeld dat Nederland en Europa op het gebied van veiligheid falen.

  Beantwoorden
  • Klaas Bruinsma
   Klaas Bruinsma zegt:

   Beste Opa Nol, wij zijn zo gelukkig te mogen leven in een vrije samenleving met vrijheid van meningsuiting en tal van andere vrijheden, met Open Grenzen en noem maar op, helaas heeft Justitie en Veiligheid haar handen vol aan Rondreizende Criminele(n)/ Gelukszoekers met losse handjes en/of Lange Vingers en het meest hardnekkige probleem is wat ze Mobiele Bandieten noemen, alles wat los en vast zit meenemen, van fruitstalletjes plunderen tot dashboard/navigatie/sturen van Duitse auto’s als ‘n ware plaag (in elk geval voor de verzekeringsmaatschappijen – premies, etc.)

   Ik ben blij de de POLITIE oproept direct melding te maken van deze zgn ‘klusjesmannen’ want zou zelf gewoon ‘Nee’ zeggen en de deur dicht doen, het zou niet in mij opkomen om hiervoor 0900-8844 te bellen en/of de COLLEGA’S in te schakelen, dus hierbij dank..

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):