Inzet energiecoaches tegen energiearmoede DH

DEN HELDER – Steeds meer huishoudens krijgen te maken met energiearmoede. In Den Helder worden daarom extra energiecoaches ingezet om woningeigenaren te ondersteunen bij het terugdringen van de energiekosten.

Dit initiatief van de gemeente Den Helder, Woningstichting Den Helder en het Financieel Fit Huis FUNdament zou in het komende half jaar ruim 2.000 huishoudens moeten helpen bij het besparen van energie. 

De energiecoaches benaderen de betreffende inwoners en gaan vervolgens op een elektrische fiets langs alle huizen om de inwoners te voorzien van advies. 

Het is niet mogelijk voor mensen om zich aan te melden bij de energiecoaches van dit project. Wel zijn er verschillende organisaties in Nederland die werken met energiecoaches, zoals bijvoorbeeld het Duurzaam Bouwloket. 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):