Initiatief voor pumptrack in Schagen

SCHAGEN – Een aantal inwoners van Schagen wil een pumptrack realiseren. Dinsdag kwamen ze, begeleid door een groep jeugdige pumptrackers, naar de raadszaal om hun initiatief toe te lichten.

Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Het is een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark.

Volgens de initiatiefnemers zorgt een pumptrack voor meer beweging bij jongeren. Ze willen graag met de gemeente in gesprek om te zoeken naar een geschikte locatie voor een pumptrack. De kosten zijn ongeveer € 125.000,- tot € 150.000,-.

Een deel van de investering willen de initiatiefnemers bijeen brengen met crowdfunding en sponsoring. Voor het onderhoud zullen ze gebruik maken van lokale scholen en actieve gebruikers en vrijwilligers.

Wethouder De Nijs gaat binnenkort in gesprek met de initiatiefnemers om de mogelijkheden te verkennen.

Zie ook: Tweede poging voor Pumptrack in de Noordkop

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
9 antwoorden
 1. Rachel
  Rachel zegt:

  Eerst maar ff zorgen dat de scouting in Dirkshorn knap onderdak krijgt Puk de Nijs!

 2. Tineke
  Tineke zegt:

  Laat ze eerst maar eens normaal omgaan met dat skatepark. Dit is nu ook al een aanfluiting.

 3. Simon
  Simon zegt:

  Er is 2 jaar geleden een ton geïnvesteerd in een nieuw skatepark. Nu, 2 jaar later, is het een hangplek voor 20 plussers en viert drank- en drugsgebruik hoogtij. Het is een enorm afvalberg en de graffiti zorgt ervoor dat je je in Oost Berlijn waant. Eerst maar eens even de handhaving op orde voordat we weer de portemonnee gaan trekken.

  • Anna
   Anna zegt:

   Beste Simon, Wij wonen vlakbij de skatebaan in de Muggenbrug en komen er dagelijks langs. Een fantastische plek waar allerlei leeftijden gebruik van maken en waar skaters elkaar helpen en aanwijzingen geven in hun gemeenschappelijke passie. Vooral in vakanties is het druk en het zorgt voor veel plezier en beweging. Waar mensen samen komen, gebeuren soms onwenselijke zaken maar de sfeer die jij beschrijft herken ik totaal niet. Ik wens de initiatiefgroep heel veel succes met hun lobby en het realiseren van een pumptrack.

   • Simon
    Simon zegt:

    Beste Anna,
    een heel vreemd bericht. Wij wonen er namelijk ook vlakbij (maar dan ook echt). Bijna dagelijks ruim ik ‘s morgens het afval op wat daar weer is blijven liggen. Veelal bestaat dit afval uit bierblikken, RedBull, sigarettenpeuken, vapes, en jointkokers. Mijn eigen kinderen zijn er vaak weggegaan omdat ze zich geïntimideerd voelden of door de wietwalmen heen moesten skaten/ steppen. Dit hoor ik van veel ouders uit de buurt. Los eerst deze problemen maar eens op voordat we weer een ton over de balk gaan gooien voor een verloederplaats.

   • Simon
    Simon zegt:

    Leg je vraag eens uit Bas? Hoezo fantasiewereld? Ik nodig je uit om ‘s avond rond 21.00 er eens langs te lopen. En als je toch die moeite neemt, doe dit dan ook meteen ‘s morgens vroeg even. Neem wel even een flinke afvalzak mee.

  • Henk
   Henk zegt:

   Simon en Tineke, Fijn om te lezen dat er een mooie uitdaging ligt bij de skatebaan t.a.v. de gebruikers.

Reacties zijn gesloten.