Ingrijpen omgevingsdienst staatssecretaris

SCHAGEN – Via een wetswijziging wil staatssecretaris Heijnen slecht presterende omgevingsdiensten ter verantwoording kunnen roepen.

Het stelsel van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) is nog steeds te vrijblijvend, constateren Jozias van Aartsen en Winnie Sorgdrager deze week in een review. De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat moet meer regie nemen om de broodnodige versterking te realiseren.

Gemeenten en provincies keren zich  echter bij monde van hun koepels juist tegen een sterkere sturing vanuit het rijk op de omgevingsdiensten. Zij vrezen voor verlies van regionale autonomie.


Publicatiedatum: 2 april 2024
Categorie: Nieuws
Aantal views: 323
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. J
    J zegt:

    Van een slecht functionerende omgevingsdienst is bij Schagen geen sprake, wel van een slecht functionerende gemeente die ervoor koos om de taken zelf op zich te nemen die ze aan de omgevingsdienst konden overlaten. Hier heeft Schagen de hand op de knip gehouden en de taken geheel verzaakt. Tijd voor een nieuw college.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):