Ingezonden: Welk heren ondergoed past het beste bij jou?

Er zijn bepaalde aspecten in het leven waar je dagelijks mee te maken krijgt. Het aantrekken van een schone onderbroek is er daar eentje van. Zonder dat je het door hebt, heb je op bijna elke dag in je leven tot nu toe een onderbroek aangetrokken. De luiers van vroeger even weggedacht dan. Er is een reden waarom jij graag de onderbroek draagt die je nu aan hebt. Toch zijn er nog veel meer onderbroeken op de markt dan jij wellicht denkt. In dit artikel vertellen we meer over de verschillende mogelijkheden voor mannen. Welk heren ondergoed past het beste bij jou?

Boxershort of ballenknijper?

De gemiddelde man praat voornamelijk over een boxershort of een ballenknijper. Dit zijn dan ook meteen de meest voorkomende onderbroeken voor mannen. Maar ook daarbinnen zijn weer verschillende gradaties te vinden. Hieronder volgt een lijst met verschillende onderbroeken en een daarbij behorende uitleg:

1. De boxershort met lange pijp

We kunnen niet door een broek heen kijken, maar wij verwachten dat dit toch wel de meest voorkomende onderbroek bij mannen is. Een heerlijk simpele onderbroek met wellicht een leuk printje die ook een deel van de bovenbenen bedekt. Door het dragen van deze onderbroek heb je geen last van snijdende pijpjes, die je bij een ballenknijper wel kan hebben. Dit komt doordat de onderbroek dat extra deel van de bovenbenen bedekt. 

Een ander voordeel van de ten opzichte van de ballenknijper is dat deze de bovenbenen flink bedekken. De bovenbenen zijn nu eenmaal niet de meest aantrekkelijke onderdelen van een gemiddeld mannenlichaam. Op deze manier worden deze soms grove, harige bovenbenen bedekt. En door het dragen van een boxershort met lange pijp lijken de benen nog smaller ook. Een win-winsituatie dus. 

2. De boxershort met korte pijp

Naast de bovenstaande boxershort met een wat langere pijp, zijn deze er ook met een korte pijp. In de onderbroeken wereld wordt die ook wel een ‘trunk’ genoemd. Zeker als jij wat smallere heupen hebt, zorgt deze onderbroek voor wat stevigere bovenbenen. Het oog wil namelijk ook wat. En in het geval dat jij een kleine (of grote) bierbuik hebt, dan zit je helemaal goed. De tailleband zal bij een boxershort met korte pijp namelijk minder snel omslaan dan eentje met een lange pijp. Dit omdat de onderbroek met korte pijp simpelweg lager om de heupen zit. Ideaal om de buik dus enigszins te verbergen. 

3. De ballenknijper

Je hebt vast David Beckham of een andere superster wel eens in een ballenknijper gezien. Of staat die van je vader eerder op je netvlies? De ballenknijper heeft wellicht een slechte naam, maar toch is deze onderbroek nog altijd zeer populair. Een van de voordelen is bijvoorbeeld in de zomer, waardoor je geen witte bovenbenen krijgt na een dag zonnen. 

Ook is het fijn dat je ‘zaakie’ compact zit en nu alle kanten op slingert. Je hebt amper last van knellende pijpen en mannen met gespierde bovenbenen komt hier fantastisch uit. De gemiddelde vrouw smelt alleen al bij het gezicht. 

4. Wijde onderbroek

Naast de hierboven genoemde strakke onderbroeken kiezen veel heren ook voor een wijde onderbroek. We beginnen direct dan ook maar met het grootste voordeel. In een wijde onderbroek kan worden ‘geademd’. Op deze manier komt er frisse lucht binnen en worden de minder prettige aroma’s zonder pardon afgevoerd. Uiteindelijk een erg hygiënische oplossing. 

Daarnaast heb je bij een ballenknijper met de juiste maat geen problemen met knellingen. En daarbij hebben we het over de bovenbenen. Het is allemaal een klein geheel, waarbij je zelf je buik kan wegstoppen. Zeker als je wat zwaarder bent kan dit op het eerste oog zeker wat schelen. 

5. De string

Heb jij ooit iemand zien lopen in zo’n groene tanga string die Borat ook wel eens aan had? Dat gaat wellicht wat ver. Toch zijn er genoeg mannen die het liefst in een string lopen. Homoseksuele mannen ervaren ze als zeer sexy, aangezien de billenpartij erg goed naar voren komt. Een bijkomend voordeel is dat deze onderbroeken onzichtbaar zijn onder een gewone broek. Zo zal je broek nooit doorschijnen. Deze onderbroek is overigens ook populair bij sporters

Welke kies jij?

Je hebt in dit artikel gelezen over verschillende onderbroeken voor mannen. De kans is groot dat jij al tig jaar dezelfde soort onderbroek gebruikt. Hier kan je natuurlijk gewoon lekker mee door gaan. Maar soms is verandering gewoon goed. Uiteindelijk gaat het erom dat je kiest wat jij het lekkerst vindt zitten, waarbij de mening van anderen absoluut van ondergeschikt belang is. Welke onderbroek past er na het lezen van dit artikel het beste bij jou?

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 antwoorden
 1. Arie
  Arie zegt:

  Ik draag altijd een string en mijn vrouw vindt het leuk staan, ook naar mijn werk en de sportschool mijn collega’s maken er inmiddels geen grappen meer over en ook bij d en sportschool hoor ik niemand meer. Ik vindt ze veen fijner zitten als andere onderbroeken en ik heb ook twee zwemstrings voor op het strand maar ik ga liever naar het naaktstrand, wat anderen er van vinden maakt mij niet uit

  Beantwoorden
 2. Jan
  Jan zegt:

  Mijn onderbroekenlade bevat ondertussen een 20-tal strings die ik drag van het moment dat ik thuis kom van werken. Dagelijks douche en kleed ik me, na een fietstocht naar het werk, om in de kleedruimte waar ik altijd een CK-boxer draag. Deze geven me allesbehalve hetzelfde comfort als een string, maar de mogelijke reacties van mijn mannelijke medecollega’s weerhouden mij er van om dit toonbaar te dragen. Mijn vrouw vindt het prima dat ik ze draag dus daarom draag ik in huiselijke sfeer steevast een string. Deze geven gewoon meer support en voelen aangenamer en sexier aan. Jammer van het taboe want anders waren de boxers voor mij reeds lange tijd geleden uit de onderboekenlade ‘gezwier’.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: