Ingezonden: Handige bespaartips

Alle sectoren hebben te maken met enorme tekorten aan grondstoffen en materialen. Bovendien is er ook nog eens een personeelstekort en enorm hoge energieprijzen. Hierdoor zijn veel bedrijven genoodzaakt hun prijzen omhoog te gooien. Alles wordt doorberekend aan de consument. Op die manier is het niet altijd leuk meer om een drankje te doen op het terras of nieuwe kleding te kopen. De maandelijkse vaste lasten worden steeds duurder, daardoor houd je nog maar weinig over voor andere, leuke dingen. Hoe kun je nu het beste geld besparen zodat je aan het eind van de maand nog wel iets overhoudt?

Op zoek naar aanbiedingen en prijzen vergelijken

Ben je op zoek naar een specifiek kledingstuk, een nieuwe koelkast of wil je de wasmiddel voorraad weer aanvullen? Voordat je de dichtstbijzijnde winkel of supermarkt inloopt, loont het om op te zoek te gaan naar de beste aanbiedingen. Kijk bijvoorbeeld in (online) folders, vraag rond in je vrienden- of familiekring en speur het internet af. Heb je een goede aanbieding gevonden? Vergelijk de prijs dan altijd met andere aanbieders. Dit kun je doen door op de pagina van bijvoorbeeld de desbetreffende kledingwinkel te kijken en deze te vergelijken met andere webshops. Ook kun je gebruik maken van websites die prijzen van specifieke producten of branches voor je op een rij zetten. 

Denk twee keer na voordat je iets koopt

Een impulsaankoop is zo gedaan. Iedereen is wel bekend met het rondje door de IKEA om ‘enkel een nieuw dekbed te kopen’. Vervolgens sta je aan de kassa met tientallen producten waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had. In de praktijk heb je al die spullen ook daadwerkelijk niet nodig. Probeer impulsaankopen daarom zoveel mogelijk te vermijden. Geef jezelf een aantal dagen of weken bedenktijd. In die periode verander je mogelijk van gedachten of ben je het zelfs helemaal vergeten. 

Besparen op benzine

Een auto voor de deur hebben staan is op het moment erg duur. Vanwege de pandemie werken nog steeds veel mensen (gedeeltelijk) thuis. De auto niet gebruiken is daardoor al een stuk makkelijker. Binnen je woonplaats of directe omgeving kun je je ook prima voortbewegen op de fiets of lopend. Bijkomend voordeel is de extra beweging en frisse lucht. Is je woon-werkverkeer net iets te ver om op de fiets te doen en pak je daarom de auto? Overweeg dan de aanschaf van een elektrische fiets. De koop hiervan kost je natuurlijk wel wat, maar dit kan je op de lange termijn geld schelen ten opzichte van al die dure ritjes met de auto. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat de mogelijkheden voor reiskostenvergoeding zijn vanuit het werk. Vraag altijd naar de mogelijkheden bij je werkgever, vaak zijn er regelingen zoals bijvoorbeeld een fietsplan.

Geld besparen door te sparen

Wie geld opzij zet voor een bepaald doel, is sneller geneigd dat geld ook op de spaarrekening te laten staan. Is het lastig om in deze dure tijd geld over te houden voor vakantie? Maak daar dan een speciaal spaardoel van. Met dit doel voor ogen is het fijner om je geld iedere maand naar de spaarrekening te verplaatsen. De meeste bankzaken kun je tegenwoordig online regelen. Zo ook het aanmaken van verschillende spaarpotjes, waardoor je goed overzicht houdt voor jezelf. 

Boodschappenlijst voor de hele week

Door boodschappen te doen voor de hele week koop je veel gerichter in. Je hoeft eventueel alleen nog een keer terug voor de verse producten. Ook kun je je blik in de supermarkt beter iets lager gericht houden. De duurdere A-merken liggen namelijk op ooghoogte. Onderin liggen de goedkopere huismerken. Door slimme keuzes te maken bespaar je al snel tientallen euro’s per week. Dat gezond eten duurder is, is overigens een fabel. Wanneer je veel groenten verwerkt in een gerecht en je maakt zelf een eenvoudige pastasaus, dan kost je dat zeker niet meer dan voorverpakte sauzen of patat en ongezonde snacks. Kies je voor veel groenten, dan kun je ook sneller het vlees eens laten staan. Beter voor je portemonnee én het milieu. 

Verkoop spullen die je niet meer nodig hebt

Naast besparen kun je ook een extra zakcentje verdienen door je eigen spullen te verkopen. Op die manier verdien je niet alleen zelf wat extra geld, maar draag je ook een steentje bij aan een duurzamere samenleving. Veel producten kunnen namelijk nog prima een tweede of derde ronde mee en op die manier worden een hoop grondstoffen en energie bespaart. 

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: