De Energiebespaarbus rijdt deze zomer door de gemeente Schagen

De komende maanden kunnen inwoners van de gemeente Schagen langskomen bij de Energiebespaarbus van het Duurzaam Bouwloket. De bus staat steeds op verschillende plekken in de gemeente. Inwoners kunnen er terecht met al hun vragen over energiebesparende maatregelen in huis. Bij de Energiebespaarbus zijn de energieadviseur van Duurzaam Bouwloket en de energiecoach van Noord Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) aanwezig. Samen voorzien zij inwoners van advies en informatie over het verduurzamen van de woning.

“Wij vinden het belangrijk dat inwoners een goed advies krijgen over het verduurzamen van hun woning. Zo zorgen we er niet alleen samen voor dat we aan een beter milieu werken, maar zullen inwoners zelf ook merken dat ze er baat bij hebben omdat het nemen van duurzame maatregelen geld bespaart”, zegt wethouder Hans Heddes.

Gratis advies

Bij de Energiebespaarbus kunnen alle inwoners terecht met hun vragen over het duurzamer maken van de woning. Dit kunnen huurwoningen en koopwoningen zijn. De energieadviseurs en energiecoaches geven gratis advies en helpen inwoners op weg. De Energiebespaarbus staat op onderstaande datums van 11.00 tot 16.30 uur op de volgende locaties:

16 juni              op het Plein 1945 in Petten

23 juni              op het Dorpsplein in Callantsoog

30 juni              aan het Theresiaplein 8 bij de AH XL in Warmenhuizen

7 juli                 aan de Dorpsstraat 165 bij de AH in Warmenhuizen

22 september aan het Theresiaplein 8 bij de AH XL in Warmenhuizen

29 september aan de Platanenweg 1 bij de Vomar in Schagen

20 oktober      aan de Kievitlaan 27 bij de Vomar in Waldervaart

Energiecoach aan huis

Inwoners die niet langs kunnen komen bij de Energiebespaarbus, kunnen ook gratis advies krijgen van de energiecoach. Deze komt graag langs om advies te geven over het energiezuiniger maken van de woning. Ook geeft de energiecoach advies over welke maatregelen helpen om energie te besparen. Dat kunnen eenvoudige veranderingen zijn maar ook de mogelijkheden om het huis beter te isoleren, bijvoorbeeld door vloer, gevel of dak isolatie of het aanbrengen van HR++ glas. En de coaches kunnen adviseren over verduurzaming door een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen. Dit bespaart uiteindelijk geld en verhoogt het wooncomfort. De adviezen zijn onafhankelijk en vrijblijvend. Inschrijven en meer informatie is te vinden via www.nhec.nl.

Toekomstbestendig verwarmen van woningen

Samen met inwoners gaat de gemeente de aankomende jaren intensief aan de slag om energie te besparen en woningen te verduurzamen. Want bijna alle gebouwen in Nederland worden verwarmd met aardgas. De komende jaren wordt op internationaal, landelijk en lokaal niveau hard gewerkt aan toekomstbestendige en betaalbare oplossingen om de woonomgeving op andere manieren te verwarmen. Gemeenten werken hieraan samen met lokale partners om duurzame warmtebronnen te gaan gebruiken, met woningcorporaties om grote huurpanden te verduurzamen en met inwoners die gezamenlijk duurzame warmte willen inkopen en hiervoor aanpassingen aan de woning gaan doen. Deze actie, zoals de Energiebespaarbus, wordt daarom ondersteund door gemeente Schagen en provincie Noord-Holland.

Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Reageer op dit artikel