Ingezonden: Geef karakter aan je woning met tweedehands design meubelen

In deze tijden is het overduidelijk dat we voor het inrichten van onze woning gaan voor duurzame producten. Tweedehands design meubelen vormen daar een groot onderdeel van. Tweedehands betekent in veel gevallen dat het een verhaal heeft, maar niet meer paste bij de huidige inboedel van een woning, kamer of kantoor. Tweedehands design meubelen zijn juist met veel liefde behandeld en dat zie je. Geef je huis daarom een duurzame make-over met echte, mooie meubelen met een verhaal.

Van een oud vrouwtje geweest

Tweedehands design meubelen kunnen inderdaad van een oud vrouwtje zijn geweest. Misschien wel van meerdere oude vrouwtjes en meneren. Dat is het mooie aan deze tafels, stoelen, banken en kasten. Een mooie vintage design meubel kent een lange geschiedenis. Misschien stond dat ene tafeltje wel op de kamer van een beroemd persoon. Misschien heeft het wel vele generaties binnen een familie doorgebracht. Een krasje links en rechts vertelt het verhaal van het meubelstuk, maar nooit helemaal. En dat maakt tweedehands meubelen nu zo speciaal. Ze leven en dat brengen ze mee naar jouw interieur.

Tweedehands is duurzaam

Het opnieuw verkopen en gebruiken van tweedehands design meubelen is heel duurzaam. Voor het maken van een bank, tafel of stoel wordt immers in veel gevallen stof en hout gebruikt. Het maken van stoffen kost heel veel water. Hout moet worden gekapt en bewerkt, wat ook veel water kost. Tweedehands spulletjes zijn al gemaakt. Grondstoffen zijn al gebruikt en met zorg in elkaar gezet tot een bank, bureau of kast. Hier hoeft alleen nog maar een verhuizing voor plaats te vinden en de volgende eigenaar kan er intens van genieten. Totdat deze het ook weer doorgeeft naar een ander. Doordat er geen nieuwe materialen vereist zijn, is tweedehands dus duurzaam. Het heeft alleen nog verzorging en een beetje liefde nodig om zo mooi te blijven als toen. Bovendien zit het leer van een vintage of tweedehands stoel of bank gewoon veel lekkerder als het veel gebruikt is. Leer wordt soepeler met de jaren en dat merk je.

Bijzondere combinaties

Het leuke aan tweedehands design meubelen is dat je er zulke mooie combinaties mee kan maken binnen je interieur. Zo passen vintage meubelen bestaande uit metaal en kunststof perfect in een modern, industrieel interieur met een betonnen vloer. Een thuiskantoor of studeerkamer wat uit moderne houten kasten bestaat, verfraai je met een schitterende leren, tweedehands fauteuil. Door overeenkomende kleuren en materialen van oude en nieuwe meubelen met elkaar te combineren, maak je van het tweedehands design stuk een echte blikvanger.

Tweedehands in een kantoorruimte

Ga je de vergaderzaal opnieuw inrichten? Denk er dan ook eens aan om oud en nieuw te combineren met een tweedehands design tafel met bijpassende stoelen. Zo geef je de ruimte een vriendelijke, verfijnde en vooral karaktervolle uitstraling. Misschien inspireren de meubelen je wel extra tot het komen van nieuwe ideeën.

Tweedehands in verschillende stijlen

We noemen het tweedehands, maar het zou zomaar ook derde-, zevende- of tiendehands kunnen zijn. Het ligt maar net aan de leeftijd van een meubelstuk. Daarom kan het ene tweedehands meubelstuk afkomstig zijn uit de jaren dertig van de vorige eeuw en het andere juist uit de jaren negentig. Als je tweedehands meubelen met elkaar gaat combineren, is het goed om meubels afkomstig uit dezelfde periode met elkaar te verenigen. Hou de rest meer neutraal Dan creëer je namelijk een mooi geheel en een harmonieus interieur.

Echt vintage of tweedehands

Bij tweedehands design is het wel belangrijk om goed te kijken of het om een echt vintage stuk gaat of om een replica in dezelfde stijl. Veel populaire meubelen uit de jaren vijftig en zestig bijvoorbeeld zijn later nagemaakt, met nieuwe materialen. Bij een goede winkel of website, gespecialiseerd in tweedehands en vintage design meubelen, wordt dit altijd onderzocht, voordat een meubelstuk verkocht wordt. Hierdoor weet je zeker dat het om een echte Peter Maly kast of Muylaert fauteuil gaat. Als je op zoek bent naar echte design meubelen, dan is het een aanrader om dit bij een goed verkooppunt te doen.

Geef zelf tweedehands een tweede leven

Heb jij nog mooie, design meubelen in huis waar je niets mee doet? Dan is het tijd om ze op avontuur te sturen naar een nieuwe eigenaar en een tweede leven te geven. Wie weet maak je een ander helemaal blij met prachtige eetkamerstoelen die perfect passen bij de vintage eetkamertafel. En je verdient er nog iets mee ook als je tweedehands design meubelen verkoopt.

Delen is leuk
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: