Ingezonden: Betonvloeren in huis worden steeds populairder

Nu we massaal overgaan naar vloerwarming en op zoek zijn naar wat anders dan de welbekende houten vloer, schiet de verkoop van betonvloeren omhoog. De vloer kan veel gewicht dragen, heeft een strakke moderne uitstraling en is in alle kleuren verkrijgbaar. Vooral in Noord-Hollandse nieuwbouwhuizen wordt de betonvloer veel gekozen. In deze blog lopen we de voordelen en de verschillende soorten afwerking van betonvloeren even bij langs.

Wat zijn de voordelen van een betonvloer?

Een betonvloer kan veel gewicht dragen. De vloer wordt daarom niet alleen in huizen maar ook op kantoren en in showrooms gebruikt. Het type betonvloer dat in woningen wordt gebruikt is in allerlei kleuren te verkrijgen. Er worden zowel donkere als lichte tinten aangeboden. De donkere tinten zorgen voor een knusse ruimte met een stoere uitstraling, terwijl de lichte tinten de ruimte juist groter en frisser laten lijken. De populairste kleurkeuze is grijs of bruin. Deze tijdloze kleuren worden vaak gekozen omdat een vloer voor een lange termijn bij de ruimte moet blijven passen. Als je klaar bent met je huidige interieur wil je niet dat je de vloer moet gaan aanpassen, dat is veel te duur.

Een andere goede eigenschap van betonvloeren is dat de vloeren makkelijk schoon te houden zijn. De vloer is strak en heeft geen spleten, zoals een houten vloer bijvoorbeeld. Het stof en ander vuil heeft dus geen verzamelplek. Eén keer met de stofzuiger en de dweil door de kamer en je huis is weer schoon.

Wat is beton cire?

Beton cire is een type afwerking van een betonvloer. Deze afwerking is al een oude techniek maar de laatste jaren wordt hij weer steeds populairder. De beton cire wordt ook wel gewreven beton genoemd. Hij heeft zijn naam te danken aan een stuc afwerking. Dit is dan ook de reden dat het de laatste jaren weer populair aan het worden is. Vooral in nieuwbouwhuizen is de afwerking heel strak, om de afwerking iets minder perfect te maken kun je dus kiezen voor een soort van stuc afwerking patroon. Dit patroon geeft ook een warm, knus gevoel. Beton cire is vochtwerend en kan dus ook in de badkamer gebruikt worden. Andere voordelen van deze afwerking zijn bijvoorbeeld dat de vloer naadloos en slijtvast is. De vloer is in vele kleuren beschikbaar, heeft een unieke uitstraling en is krasbestendig. Ondanks dat de vloer hard is straalt de ruimte comfort uit.

Vloerverwarming

Het was net al even bij de voordelen genoemd, een betonvloer is ideaal voor vloerverwarming. Maar waarom gaan alle huishoudens ineens spontaan over op vloerverwarming? Een nieuwe huistrend is veel natuurlijk licht, dit vertaald de architect naar grote ramen en openslaande deuren. Hierdoor is er steeds minder ruimte voor radiatoren. Als vervanging voor de radiator wordt dan vaak vloerverwarming gekozen. Een andere reden waarom vloerverwarming zo populair is, is omdat het energiezuiniger is. De vloer kan met een lagere temperatuur verwarmd worden dan een radiator, terwijl de ruimte even warm wordt. Dat is dus automatisch ook goed voor de portemonnee.

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):