In twee jaar 465 gemeentelijke bomen gekapt

SCHAGEN – Vorig jaar zijn op basis van verleende vergunning 220 gemeentelijke bomen gekapt. In 2021 waren het er 245. Totaal in twee jaar dus 465 bomen.

De meesten hiervan 142 stonden in de stad Schagen, gevolgd door 104 in Warmenhuizen en 83 in Waarland.

Waarland valt op met relatief veel gekapte bomen. De verklaring daarvoor is dat daar veel iepen staan. 48 van de gekapte bomen in Waarland waren zieke iepen. In Warmenhuizen zijn ook veel bomen gekapt. 

Dit komt doordat er in 2021 30 bomen aan de Veilingweg zijn gekapt nadat ze ernstig waren beschadigd door het ingraven van een kabel vlak langs de stam. Daarvoor heeft de gemeente recent een schadevergoeding ontvangen.

Door de storm in februari 2022 zijn veel bomen omgewaaid. Toen zijn bijna 100 bomen gesneuveld. Er zijn ook bomen geplant. Vorig jaar gingen er 308 bomen in de grond tegen 764 in het jaar 2021. 

Een groot verschil maar dit komt doordat het aantal geplante bomen in nieuwbouwwijken van vorig jaar nog niet is doorgegeven.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: