Idee: Tijdelijke camping op plek AZC

PETTEN – Er is een plan om op de plek waar nu nog de crisisnoodopvang in Petten is, komende zomer een pop-up camping te realiseren.

Dat zei Jaap Martin, voorzitter van de Dorpsraad van Petten dinsdag in De Nieuwscarrousel op Noordkop Centraal Radio.

Martin reageerde op het nieuws dat de crisisnoodopvang in Petten op 1 april volgend jaar definitief dicht gaat. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) neemt de locatie niet over na een stikstofonderzoek. Daaruit blijkt dat het omzetten van een crisisnoodopvang naar een noodopvang niet mogelijk is.

Een tijdelijke camping op de locatie aan de Zuiderhazedwarsdijk zou een mooie oplossing zijn nu camping Corfwater in het dorp definitief dicht is. Op de plek van het Corfwater komen 150 huisjes en een hotel.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
 1. Dorpsbewoner
  Dorpsbewoner zegt:

  Ja hoor, en dan ook weer een paar aggregaten plaatsen zeker. De ene ‘camping’ vervangen door een andere camping. Zijn deze ‘gasten’ wel welkom in Petten volgens de dorpsraad? Dit riekt naar discriminatie.
  Dit initiatief is tevens niet in het belang van de inwoners van Petten. Starten met woningbouw wel!

  Gelukkig geldt voor deze vermogende ondernemers uit de regio dezelfde stiktof eisen als het COA.
  We houden de rechtsbijstandsverzekering nog maar even aan.

Reacties zijn gesloten.