HVC Stoot 315 ton stikstof uit

ALKMAAR – In de lijst van de top honderd met stikstofoxidenuitstoters in Nederland  staat HVC in Alkmaar op de 33ste plaats. De huisvuilcentrale waar veel gemeenten hun huishoudelijk afval brengen, stoot elk jaar ruim 315 ton stikstofoxiden uit.

Daarmee is HVC boven het IJ de grootste milieuvervuiler in Noord-Holland. Op de lijst staat geen andere bedrijven in dit gebied die ook veel stikstof uitstoten. De grootste stikstof-uitstoter in heel Noord-Holland is Tata Steel in IJmuiden.  

Stikstof heeft een negatief effect op de natuur. Langzaam verandert het landschap in een monotoon over het algemeen voedselrijk ecosysteem. Het aantal aanwezig soorten neemt hierdoor af. De natuur in Nederland is er slecht aan toe.

Door de stikstof wordt er minder gebouwd en minder wegen aangelegd. Bedrijven moeten hun uitstoot drastisch verminderen. 


Publicatiedatum: 9 april 2022
Tags:

Categorie: Nieuws
Aantal views: 745
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Ekas
    Ekas zegt:

    Volgens mij worden stikstof (milieu) en CO2 (klimaat) door elkaar gehaald. De oplossingen voor HVC die genoemd worden, gaan niet over stikstof.
    En wordt Tata gemakshalve even vergeten?

Reacties zijn gesloten.