Huisartsenpetitie al 40.000 keer ondertekend

NOORDKOP – De petitie van huisartsen die op 25 juni startte voor het behoud van de huisartsenzorg is inmiddels meer dan 40.000 keer ondertekend. 

Op 1 juli trokken duizenden huisartsen en hun medewerkers naar het Malieveld in Den Haag om actie te voeren tegen de hoge werkdruk.  Hieronder veel artsen uit de Noordkop.

De petitie met de titel ‘Behoud de toegang tot huisartsenzorg; iedereen een huisarts’ eist concrete afspraken zodat huisartsen meer tijd voor de patiënten krijgen en duidelijke afspraken over de beschikbaarheid van andere zorgverleners en maatregelen die moeten zorgen dat patiënten na verwijzing tijdig geholpen kunnen worden.

Uit onderzoek blijkt dat in Noord-Holland Noord in 2023 een tekort van 10 tot 20% aan huisartsen bestaat. Prognoses voor 2028 zijn nog somberder: 30% tot 40%. 

94% van de huisartsen ervaart nu al een te hoge werkdruk, onder meer door de vele administratieve verplichtingen die de overheid en zorgverzekeraars opleggen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: