Huisartsen Zijpe willen praktijk bij Stolpen

STOLPEN – De huisartsen van Petten, Callantsoog, ‘t Zand, Schagerbrug en Sint Maartensbrug willen bij De Stolpen een gezamenlijk nieuw gezondheidscentrum realiseren. 

De krachtenbundeling is volgens de huisartsen noodzakelijk om ook in de toekomst hulp aan de bewoners te kunnen waarborgen. 

Voor het plan is het oog gevallen op een stuk grond bij het P+R Terrein langs de N9 bij De Stolpen. De gemeente Schagen steunt het idee van de huisartsen. Voor het plan is ook toestemming van de provincie nodig. 

Naast de huisartsen zou het gezondheidscentrum ook ruimte kunnen bieden aan andere zorgverleners, zoals een diëtiste, verloskundige, mensendieck, tandarts of  fysiotherapeut. 

Het idee is nog prematuur, maar de politiek laat al van zich horen. Zo heeft de SP twijfels bij de gekozen locatie. Wim Rijnders van de SP vroeg zich dinsdagavond tijdens de raadsvergadering af hoe het zit met de bereikbaarheid, omdat er naar De Stolpen geen openbaar vervoer is.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Laurens Lieshout
    Laurens Lieshout zegt:

    Met openbaar vervoer vanuit Petten, 1 uur en 40 minuten enkele reis, nog los van de kosten..

Reacties zijn gesloten.