Hollands Kroon zet zich in voor hofwoningen

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon gaat inzetten op de bouw van hofwoningen voor senioren die ook geschikt zijn voor starters en zodoende in de toekomst flexibel inzetbaar worden.

Een hofwoning bestaat uit  een normale woonkamer en keuken, een bad- en slaapkamer beneden en slaapkamer op de eerste verdieping. Het Polderhofje in Anna Paulowna (zie foto) geldt als voorbeeld. Dit staat in de Woonvisie die de gemeente heeft uitgebracht.  De hofwoningen kunnen volledig of gedeeltelijk uit sociale huur bestaan.

Hedendaagse moderne hofjes zijn populair, maar geclusterd wonen kan ook als gemeenschappelijk wonen gelden. Het ministerie van BZK en VWS hanteert de definitie van tenminste twaalf woningen en een ontmoetingsruimte, bewoond door overwegend ouderen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):