Hollands Kroon onderzoekt WMO-indicatie

HOLLANDS KROON – Op verzoek van de PvdA-fractie gaat het gemeentebestuur van Hollands Kroon onderzoeken of een werkwijze met een WMO-indicatie voor onbepaalde tijd moet worden ingevoerd. 

De WMO houdt ondersteuning van mensen in die niet op eigen kracht zelfredzaam zijn. Drie gemeenten in Nederland werken niet meer met een WMO-indicatie voor bepaalde tijd. 

Deze werkwijze scheelt cliënten, maar ook de gemeente zelf, veel administratieve rompslomp. Daarnaast zorgt het voor minder belasting van de inwoners om steeds zijn/haar verhaal te vertellen en voor minder stress doordat het niet meer onzeker is of een indicatie wordt verlengd.

Of Hollands Kroon uiteindelijk deze nieuwe werkwijze zal invoeren hangt van veel factoren af. Zo moet Incluzio, het commerciële bedrijf dat in opdracht van de gemeente de WMO uitvoert, dit willen.

Heronderzoeken is belastend voor cliënten, maar het is nog onvoldoende bekend wat de ervaringen en gevoelens van cliënten zijn met een heronderzoek. Daarnaast wil het college onderzoeken of de genoemde administratieve lastenverlichting in Hollands Kroon het geval is.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):