Hoge Flux Reactor start eerder op

PETTEN – De Hoge Flux Reactor (HFR) in Petten is na onderhoud een dag eerder opgestart om de beschikbaarheid van medische isotopen te vergroten. Er is op dit moment een wereldwijd tekort aan medische isotopen. 

“Toen wij hoorden van de tekorten aan medische isotopen, hebben we alles op alles gezet om onze geplande onderhoudsstop op een veilige en verantwoorde wijze in te korten. De productieketen van medische isotopen is kwetsbaar, daar zijn wij ons zeer van bewust”, aldus Jelmer Offerein, operationeel directeur van NRG|PALLAS.

De HFR heeft ongeveer 260 productiedagen per jaar en heeft daarnaast reguliere korte onderhoudstops, en twee keer per jaar een langere stop. Met deze vervroegde start draagt NRG|PALLAS maximaal bij aan haar doelstelling voor het leveren van medische isotopen voor 30.000 patiënten per dag.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: