Hoe herken je een drugslab?

NOORDKOP – Het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH) bezoekt vanaf september bedrijventerreinen in Noord-Holland om ondernemers te helpen criminaliteit aan te pakken. 

Ondernemers in Noord-Holland lopen in toenemende mate risico slachtoffer te worden van ondermijning, waaronder arbeidsuitbuiting, witwassen, omkoping, fraude en chantage. Toch lijken lang niet alle ondernemers zich bewust van de dreiging en zien zij onvoldoende noodzaak om zich te laten voorlichten.

Vanaf september 2023 organiseert PVONH daarom roadshows op bedrijventerreinen, om ondernemers ter plaatse uit te leggen wat het containerbegrip ‘ondermijning’ inhoudt en welke impact het heeft.

Tijdens de roadshows kunnen ondernemers workshops volgen en is er gelegenheid om een mobiel nagemaakt synthetische drugslab te bezoeken, waar ondernemers en hun medewerkers kunnen leren hoe zij signalen van ondermijnende criminaliteit kunnen herkennen.

De roadshow gaat vanaf september langs bij 15 bedrijventerreinen in Noord-Holland. Schagen wordt 9, 10 en 11 oktober bezocht. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op www.pvonh.nl.

 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel