Herinneringsbollen overleven het niet

GROOTE KEETEN – De herinneringsbollen gemaakt door de leerlingen uit groep 7 en 8, hangend onder het strandpaviljoen bij Groote Keeten, hebben de storm van afgelopen weekend nauwelijks overleefd. De bollen behoorden bij het kunstwerk Hoop in het kader van de Kunstroute Zijpe aan Zee.

Het heftige onweer in Schagen ging gepaard met enorme hoeveelheden regen en wind. Dat bleek een fatale combinatie voor de ruim 400 herinneringsbollen van de leerlingen van de Aloysiusschool, de JulianaSchool, De Vogelweid, Het Zwanenest, de Keerkring en de Regenboog.

Beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold, begeleider van het project, trof zondag een slagveld van verongelukte bollen aan. Nat geworden hadden de bollen geen schijn van kans gehad tegen de harde wind die de hoosbuien vergezelde.

“De herinneringsbollen zullen nu herinneringen blijven. Het was een mooi project, met geweldige resultaten. De leerlingen hebben enthousiast aan de bollen gewerkt. Jammer dat het slechte weer niet een weekje op zich liet wachten” meldt  Rutger Jan.

De kapotte bollen zijn afgevoerd en de opgeplakte versiersels zijn uit het zand geharkt.

(Foto: Rutger Jan Bredewold)

Delen is leuk
Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: