Help Home-Start als vrijwilliger

SCHAGEN – Home-Start is op zoek naar vrijwilligers in de gemeente Hollands Kroon en de gemeente Schagen om wekelijks een gezin te bezoeken.

Home-Start begint eind oktober met een nieuwe cursus voor vrijwilligers.

Home-Start bestaat sinds 2014 en is een initiatief van GGD Hollands Noorden. Home-Start geeft opvoedondersteuning aan ouders met kinderen tot en met 17 jaar en aan aanstaande ouders vanaf 28 weken zwangerschap.

Vrijwilligers ondersteunen gezinnen bij de opvoeding van kinderen en bieden praktische hulp en vriendschap. Ouders kunnen bij de vrijwilliger, vaak een ervaren moeder of vader, hun verhaal kwijt.

Vaak worden gezinnen op het bestaan van Home-Start gewezen door het consultatiebureau, het wijkteam of een andere organisatie. Ouders kunnen zelf ook Home-Start aanvragen.

Voor meer informatie kunt u bellen met José Blom, coördinator van Home-Start, op 06 – 13 12 33 33 of e-mailen via jblom@ggdhn.nl. Meer informatie en aanmelding vindt u ook op www.home-start.nl.

Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: