Harenkarspel Vooruit definitief klaar

Harenkarspel Vooruit mag definitief niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. De Raad van State is van oordeel dat onomstotelijk vaststaat dat de partij Harenkarspel Vooruit niet op dinsdag 19 januari om 15.00 uur aanwezig was in het gemeentehuis. De kandidatenlijst is te laat ingediend. Het blijft daarmee een feit dat Harenkarspel Vooruit niet kan meedoen aan de verkiezingen.

De Raad van State heeft op vrijdagmiddag 29 januari in Den Haag reeds mondeling uitspraak gedaan in de beroepszaak van de nieuwe partij Harenkarspel Vooruit tegen het hoofdstembureau van gemeente Harenkarspel. De Raad van State heeft het beroep ongegrond verklaard.
De Raad twijfelt niet aan de integriteit van de ambtenaren. Zij staan in dienst van de overheid, onder ede, zijn objectief en hebben geen enkele reden om een partij te weigeren. Er is door de raad gehecht aan de bewijsstukken van de gemeente. Discussie over het tijdstip waarop naar het gemeentehuis werd vertrokken, achtte de Raad van State niet van belang. Niet het tijdstip van vertrek, maar van aankomst in het gemeentehuis geldt. De Raad van State constateerde dat de tijd zorgvuldig is vastgesteld en dat onomstotelijk vaststaat dat de partij niet op tijd in het gemeentehuis was.

De uitspraak van de Raad van State was mondeling, de schriftelijke uitspraak zal nog volgen maar wijkt uiteraard niet af. In Harenkarspel doen vijf partijen mee aan de verkiezingen van de gemeenteraad op 3 maart 2010. Dit zijn CDA (lijst 1), PvdA (lijst 2), AB’89 (lijst 3), VVD (lijst 4) en HiB (Harenkarspel in Beweging) (lijst 6).

Delen is leuk
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: