Handhaving op Witte Paal 308

SCHAGEN – Het gemeentebestuur gaat handhaven rondom het perceel Witte Paal 308. Al geruime tijd worden bouwregels overtreden. 

Het gaat over illegale bewoning en bouwen in afwijking van een verleende omgevingsvergunning. Er is ook een onveilige situatie ontstaan.

De gemeente had al in november 2020 een bouwstop opgelegd. Daarin kreeg de gemeente gelijk van de Haarlemse bestuursrechter. De gemeente had, mede op advies van de rechtbank, een mediator ingezet om tot een oplossing te komen. Dat leidde niet tot succes. Daarom wordt handhaving nu ingezet. Het gemeentebestuur is daartoe verplicht en neemt ook de klachten van omwonenden en ondernemers serieus.

De overtreder heeft recht op onafhankelijke toetsing van de besluiten in bezwaar en beroep.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Harry
  Harry zegt:

  Gewoon plat schuiven dat gebouw
  En dan gaat de eigenaar net als iedere Nederlander
  Eerst netjes een vergunning aanvragen
  En zich daar aanhouden

 2. SKing
  SKing zegt:

  Lekker handhaven op een industrieterrein, terwijl we midden in de stad op de Dorpen al jáááren tegen dat compleet vervallen gedrocht van Ron Smit aan zitten te kijken.

  Ga daar eens iets aan doen, zou ik zeggen.

Reacties zijn gesloten.