Halfslachtig besluit gebruik medicinale cannabis  

SCHAGEN – Burgemeester Van Kampen treedt niet handhavend op als het gaat om eigen gebruik van medicinale cannabis. Maar als de politie thuiskweek merkt dan zijn de strafrechtelijke gevolgen voor de gebruiker. Het juridisch risico blijft aan de inwoner. 

Chronische patiënten geven aan baat te hebben bij medicinale cannabis. Zorgverzekeraars vergoeden het niet.  

De toezegging van de burgemeester is omgeven met veel voorwaarden. Die lopen uiteen van een maximaal aantal planten tot aan de brandveiligheid en het volgen van de richtlijnen van de Stichting Patiënten Groep Medicinaal Cannabis.

Op 27 juni 2019 heeft de gemeenteraad van Schagen een motie aangenomen om de mogelijkheden voor thuiskweek van medicinale wiet te gedogen in de gemeente Schagen.

Een werkgroep van raadsleden die de motie uitwerkte, is tot de conclusie gekomen dat binnen de huidige landelijke wetgeving geen mogelijkheid is voor een lokaal gedoogbeleid van thuiskweek medicinale cannabis.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):