Grote kans op hooikoorts tijdens het paasweekend

NOORDKOP – Tijdens het paasweekend wordt droog, zonnig, zacht en redelijk warm weer verwacht met een grote kans op berkenpollen en daardoor hooikoorts.

Mensen die gevoelig zijn voor pollen van de berk gaan een periode met veel overlast tegemoet. Al in de tweede helft van maart begon het berkpollenseizoen. Warm en zonnig weer stimuleerde de bloei van de eerste berken en inmiddels bevinden we ons in de piekperiode van het berkenpollenseizoen. 

Dat wil zeggen dat er momenteel heel veel berken in bloei staan. De afgelopen week viel er telkens regen, waardoor de hoeveelheid pollen in de lucht beperkt was. Dat gaat dit paasweekend veranderen volgens Jaco van Wezel van Weeronline.

In het mooie paasweekend zullen mensen veel naar buiten gaan en dus zullen meer mensen met een boompollenallergie klachten ervaren. Ongeveer een miljoen Nederlanders ervaart hooikoortsklachten door de berk.

(Foto: Archief)

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):