Grote dromen, kleine huizen (video)

SCHAGEN – Er zijn nog twee kavels beschikbaar op het tiny houses terrein aan de Nes Noord in Schagen. Belangstellenden kunnen zaterdag 27 januari tussen 10.00 en 13.00 uur een kijkje komen nemen. 

“Maar ook mensen die zelf eens willen zien en ervaren of hun vooroordelen kloppen zijn van harte welkom”, vertelt Gaülli Stam. Zij was zeven jaar geleden één van de initiatiefnemers van een tiny houses project in Schagen. “Er bestonden nog geen regels voor, dus de gemeente maar ook de bank vond het allemaal erg ingewikkeld”, aldus Stam.

Een tiny house is off-grid, dat wil zeggen dat het niet is aangesloten op riolering, het stroom- en waternet. “We leren ontzettend veel van elkaar, er zijn veel manieren om zelfvoorzienend te zijn”, zegt Stam. “We delen alles, zo hebben we ook minder spullen nodig. We doen dus alles duurzaam en daarmee maken we de wereld een stukje mooier en beter.”

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):