Grote belangstelling voor tussenjaar

SCHAGEN – Het Regius College houdt donderdag een informatieavond voor examenleerlingen over de mogelijkheden voor een tussenjaar. Het is voor het eerst dat de school dat doet. De reden is dat veel examenleerlingen dit jaar een tussenjaar overwegen zegt Decaan Frederike Albrecht. 

Volgens Albrecht komt dat door verschillende factoren. Zo speelt de financiering een rol. Studenten die dit jaar aan het hoger onderwijs beginnen komen nog binnen het leenstelsel te vallen. Studenten die volgend jaar starten krijgen een studiefinanciering. 

Maar dit speelt een kleine rol vertelt Albrecht.  Door een nieuwe regeling kunnen de leerlingen na een jaar namelijk alsnog overstappen op het andere financieringssysteem en krijgen ze alsnog studiefinanciering. 

De voornaamste reden voor een tussenjaar heeft te maken met corona, zegt Albrecht. Na twee jaar online les te hebben gehad, willen de meeste leerlingen er graag even tussenuit. Bovendien hebben veel eindexamenleerlingen minder binding met hun volgende school omdat HBO’s en universiteiten nog steeds geen fysieke open dagen organiseren.

Tijdens de bijeenkomt komt een specialist van het Tussenjaarkenniscentrum spreken. Zij weet precies wat er allemaal bij een tussenjaar komt kijken. Veel eindexamenleerlingen en hun ouders toonden belangstelling. Albrecht verwacht dat er zo’n 200 belangstellenden op af zullen komen. 

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: