Gratis les over internetoplichting in Schagen

Gepland Agenda Nieuws

SCHAGEN – De gemeente Schagen organiseert in samenwerking met Wonen Plus Welzijn, de politie en de Rabobank, drie gratis bijeenkomsten over internetoplichting voor ouderen. 

Tijdens deze bijeenkomsten krijgt deze doelgroep informatie over de verschillende vormen van internetoplichting, hoe zij dit kunnen herkennen en hoe zij hiermee om kunnen gaan. De bijeenkomsten zijn op 21 mei, 5 juni en 20 juni. Het doel van de bijeenkomsten is om senioren weerbaarder te maken tegen digitale oplichting.

Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen vindt dat criminelen steeds gewiekster worden. “Er zijn voorbeelden dat zij berichten via de Whatsapp of internet sturen, waarin ze net doen of ze een dochter of kleinzoon zijn die in geldproblemen zit. Heel vaak is het heel moeilijk te herkennen of het een echte mail is. Met deze bijeenkomsten gaan wij actief in gesprek met de deelnemers en laten een paar mooie voorbeelden zien. Het is dus eigenlijk goed voor iedereen!”

Op 21 mei is de bijeenkomst in Wijkgebouw Weegee De Groene Schakel in Schagen van 13.30 tot 16.00 uur, op 5 juni in de Buurtkamer Sint Jozefpark 1 in Tuitjenhorn van 10.00 tot 11.30 uur en op 20 juni in Buurtkamer Huys ten Oghe in Callantsoog ook van 10.00 tot 11.30 uur. De wijkagent en een vertegenwoordiger van de Rabobank zijn bij de bijeenkomst in Schagen aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Mensen die willen komen, worden gevraagd om zich vooraf aan te melden via telefoonnummer 0224 – 291 042. Het servicepunt is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 13.00 uur. Voor mensen die geen vervoer hebben, kan er een oplossing gezocht worden. Zij moeten dit dan wel via het Servicepunt aangeven.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):