Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners

Woensdag 23 september begint in de gemeente Schagen de gratis cursus Politiek Actief. De cursus wordt ‘coronaproof’. In de cursus kunnen inwoners een kijkje nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee wil de gemeente inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden. Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

Het kan zijn dat in september nog maatregelen gelden om het coronavirus in te dammen. De cursus zal in elk geval ‘coronaproof’ zijn. Dat wil zeggen: als het kan met dan geldende maatregelen, is de cursus fysiek, mogelijk dan ook op ruime afstand van elkaar. Als er strengere maatregelen zijn of de groepen zijn groot, wordt de cursus digitaal gegeven.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover denkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn daarnaast inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt. De cursus is voor inwoners uit dorpen en stad van de gemeente Schagen.

Programma

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten en gastdocenten geven presentaties. Uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders, om ervaringen uit de praktijk te horen. Dit kan online zijn. De cursus start op woensdag 23 september. De volgende bijeenkomsten zijn op dinsdag 29 september, dinsdag 6 oktober, dinsdag 20 oktober, dinsdag 27 oktober en woensdag 28 oktober. Met elke bijeenkomst een ander thema. De bijeenkomsten zijn online of indien mogelijk in het gemeentehuis aan de Laan 19 in Schagen. Elke bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Deelname is gratis, maar vraagt wel inzet van de deelnemers. Er zijn 30 plekken beschikbaar. Bij meer interesse zal er een 2e cursus worden georganiseerd in het voorjaar van 2021. Aanmelden kan tot en met 1 augustus 2020 door een mail incl. korte motivatie te sturen naar [url|mailto:griffie@schagen.nl|griffie@schagen.nl]  De cursus wordt verzorgd door: de griffie van gemeenteraad Schagen en  ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: