Govert de Roos in vol theater Scagon De Luxe

SCHAGEN – Op uitnodiging van ‘Kunst Verklaard’ kwam de bekende fotograaf Govert de Roos maandagavond naar Theater Scagon De Luxe in Schagen.

Een volle zaal met mensen luisterden naar zijn verhalen, hoe hij als 14-jarige jongen met een,  zelf op de grafische school, gemaakte perskaart op pad ging om bekende mensen te fotograferen.

Zijn doel was en is nog steeds mensen op een ongedwongen manier op hun mooiste moment te fotograferen. Veel artiesten heeft hij vanaf het begin van hun carrière gevolgd.

Hij liet ook een aantal van zijn foto’s zien, zoals John Lennon en Yoko Ono die in 1969, net getrouwd, een statement maakten door zich in bed te laten fotograferen in het Hilton Hotel in Amsterdam. Zij protesteerden hiermee tegen de Vietnamoorlog.

Ook affiches die hij voor films heeft gemaakt kwamen voorbij. Na de pauze konden mensen vragen stellen en dat werd veelvuldig gedaan. Het was een bijzonder leuke en informatieve avond.

(Foto’s: Kitty Mertz)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: