Glasvezeloorlog in Schagen

SCHAGEN – Twee glasvezelaanbieders strijden in Schagen om de gunst van de internetter. 

Delta Netwerk werft al enige tijd klanten in Burgerbrug, Callantsoog, Dirkshorn, Petten, Schagerbrug, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Tuitjenhorn en Waarland. 

Een week geleden kwam Delta Netwerk met goed nieuws. De dorpen krijgen glasvezel van Delta. De onderneming probeert met een campagne nog meer mensen over te halen om een abonnement af te sluiten. 

Bijna gelijktijdig kwam ook Glaspoort in beeld. Dat bedrijf, een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP, belooft in het nieuwe jaar in hetzelfde gebied te starten met de aanleg van glasvezel. 

KPN heeft al eerder met KPN Netwerk glasvezel aangekondigd. Dat doet het bedrijf vaak als een andere provider de aanleg van een netwerk aankondigt. 

Daarmee lijkt het alsof KPN voor verwarring onder de bewoners wil zorgen om zo de aanleg van glasvezel te vertragen. 

Vooral op de plekken waar nog geen snel internet is, zijn bewoners en bedrijven vaak afhankelijk van het oude telefoonnetwerk van KPN. Dat bedrijf kan aan dat netwerk blijven verdienen zolang er nog geen glasvezel ligt.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: